Slim Leren Leren

Welkom op de website van de Stichting Ontwikkeling Leermethoden.

Op deze site vindt u informatie over uitdagend lesmateriaal dat in de stichting is ontwikkeld voor hoogbegaafde leerlingen op de basisschool en in het voortgezet onderwijs.

De Stichting werkt samen met het Centrum voor Begaafdheidsonderzoek (CBO talent development) aan de Radboud Universiteit Nijmegen en met Uitgeverij Wolters Kluwer voor het tijdschrift Vooruit, Leerstof voor begaafde kinderen op de basisschool. U kunt op deze website Het Grote Vooruitwerklabboek Deel 1 en Deel 2 bestellen.

Ook kunt u hier de Vragenbladen downloaden voor bij de lessen in het boek. En u vindt een link naar Uitgeverij Wolters Kluwer om een inkijkexemplaar te bestellen van Vooruit.

In juli 2010 is het Grote Vooruitwerklabboek Deel 1 verschenen. Het boek is gemaakt voor basisscholen die een verrijkingsklas willen opzetten. U vindt er 10 volledig uitgeschreven workshops van elk twee uur, geschikt voor leerlingen van 6 tot 12 jaar, compleet met handig kopiëerbare Vragenbladen voor de leerlingen, en bladen voor verslaglegging en observatie voor u. Daarnaast bevat het boek informatie over de doelstellingen van verrijking en de opzet van deze lessen, met een samenvatting van het theoretisch kader van deze verrijking: het werk van de psycholoog Robert Sternberg.

In juni 2014 verscheen het Grote Vooruitwerklabboek Deel 2, dat voortbouwt op de vaardigheden van Deel 1.De boeken zijn gebaseerd op jarenlange ervaring met het Vooruitwerklab aan de Radboud Universiteit van Nijmegen. De auteur, De auteur, Els Schrover, ontwikkelde het Vooruitwerklab. Zij werkt aan de Radboud Universiteit en is als docent verbonden aan de ECHA-opleiding. Ook is ze hoofdredacteur van het tijdschrift Vooruit. Ze heeft voor deze boeken gebruik gemaakt van haar ervaring op het gebied van onderwijs aan het Centrum voor Begaafdheidsonderzoek.

Zie CBO talent development/diensten/CBO Vooruitwerklab op locatie: CBO Vooruitwerklab